5.11.16

12 VINKKIÄ WANHAT TANSSIVALLE

Wanhojen tanssit kolkuttaa jo muutaman kuukauden päässä ja lupailinkin jo omien tanssieni jälkeen, että jaan vinkkejä seuraavien vuosien wanhoille! Ja miksei myös jo tanssineet muistelisi tämän postauksen myötä omia kömmellyksiä ja onnistumisia lukion kakkosvuoden yhtenä tärkeimpänä päivänä! Mun kiireen täyteisestä wanhojen viikosta, tanssien kulusta ja koulumme perinteistä tansseissa kerroin helmikuussa ja postausta pääset fiilistelemään tästä.

Tässä postauksessa tulen jakamaan vinkkejä ja asioita, joita koen, että jonkun olisi pitänyt kertoa minulle tai auttaa minua niissä ennen tansseja!


- Tanssiparin löytämistä ei tulisi stressata: löydät parin kyllä, kunhan olet etsimässä sellaista avoimin mielin. Pari voi löytyä omasta koulusta tai koulun ulkopuolelta, mutta pyydä rohkeasti apua esimerkiksi ystäviltä tai liikunnanopettajalta, jos tuntuu ettei parin etsintä tuota tulosta!

- Mekko saa olla kantajansa näköinen ja erityisesti kantajalleen mieluista: mekkopolitiikka on muuttunut vapaammaksi vuosi vuodelta. Nykyään mekkoja nähdään monia kymmeniä erilaisia, joten älä pelkää valita mieluistasi väriä, mallia, yksityiskohtaa, helman muhkeutta. Myöskään kukaan ei tiedä onko mekkosi uusi, käytetty, itsetehty, mittatilauksella tehty, muokattu, netistä, paikanpäältä vai ulkomailta tilattu ellet halua kertoa :)

- Kampaaja tulisi varata ajoissa: mulla itselläni luottokampaaja oli buukattu täyteen jo elokuussa. Koulukaverini äidillä oli kuitenkin mullekkin vielä aika kampaamostaan, joten siellä mulle laitettiin kampaus tärkeimpänä päivänä ja olin hyvin tyytyväinen hänen kädenjälkeensä!

- Jos harkitsee ammattilaisen meikkaukseen menoa kannattaa käydä koemeikissä hyvissä ajoin: olen ikäväkseni lukenut huonoja kokemuksia juhlameikistä ammattilaisella. Myöskin hyviä kokemuksia olen kuullut, mutta kannattaa miettiä tarvitseeko usein aika kallista meikkausta. Koemeikki kertoo meikkaajasta ja siellä voi sopia kevyemmästä tai vahvemmasta meikistä, sekä muista muutoksista jotka haluaa sitten lopulliseen meikkiin. Toisaalta meikin tekeminen itse on edullisempi ja helposti harjoiteltavissa.


- Koruja löytyy joulun jälkeen alennuksista: jos mieleisiä koruja ei ole vielä löytynyt, niin viimevuonna tein havainnon, että joulun jälkeen aleista löytää varmasti paljon kivoja koruja alehinnoin!

- Kokoa mukaan selviytymispakkaus: tanssit ovat koettelemus kropalle, mekolle ja kampaukselle. Kokoa joku pussukka missä on pientä syötävää ja juotavaa, laastareita, rasvaa, meikit, lääkkeet, mutta myös apu mekolle ja tukalle. Mekko kaipaa ompelipakkauksen, jossa siis mahdollisimman mekonväristä lankaa, neuloja, hakaneuloja, jotain kangasteippiä ja tahran varalle jokin aine, jolla poistaa tahra heti sen tultua. Kampaajalta kannattaa kysyä kampauksen ensiapupakkaus, mutta perussääntönä: lakka, pinnejä, ponnareita, harja, kampa ja jos millään mahdollista niin suoristin/kiharrin.

- Kannattaa tanssia mukavilla kengillä: kenkien ei pitäisi alkaa särkeä jalkoja tanssien edetessä. Myöskin on mukavampi tanssia, kun ei tarvitse keskittyä koroilla pystyssä pysymiseen, sillä vauhtia on ja tasapainoa vaaditaan pyöriessä & hyppiessä. Kengät ei yleensä paljoa näy mekon alta, siihen voi itse vaikuttaa mekon pituudella ja hei, kuka tuijottaa tanssijoiden jalkoihin kokoajan, että pääsee kiinnittämään kaiken huomion kenkiin?

- Lisää ulkonäköön: ulkonäköön voi olla kiva lisätä tälläisenä päivänä jotain lisää. Kampaukseen lisää hiusta pidennyksillä? Ripsiin muotoa, pituutta ja tuuheutta irtoripsillä, ripsitupsuilla tai ammattilaisen laittamilla ripsenpidennyksillä? Lyhyet kynnet näteiksi tekokynsillä tai rakennekynsillä? 


- Kampaus ennen kaikkea itseä miellyttävä & kestävä: kestävyydestä sen verran, että useimmat meistä tanssivat parina päivänä osissa, jolloin saman kampauksen säilyttäminen vaatii nukkumista se päässä. Itse tein ekana päivänä kenraaliharjoitukseen itse kiharat, toisena eli tärkeimpänä päivänä kävin kampaajalla ja nukuin kampaus päässä, jotta olisi se sama kampaus myös kolmantena päivänä. Tämä toimi sillä kampaajani teki super hyvää työtä! Kampauksesta saa nykypäivänä vaikka minkälaisen. Oikeastaan väliä ei enään ole onko sulla lyhyet vai pitkät hiukset - kampaajat osaa ratkaista sulle miellyttävän kampauksen. Hiukset voivat olla auki, kiinni, puoliksi auki, nutturalla, ponnarilla, suorana, kiharalla, ylhäällä, alhaalla, sivulla, koristeilla, ilman koriusteita..

- Kannattaa pyytää joku kuvaamaan tansseja: ystävä tai perheenjäsen taltioi sinulle ihania kuvia muistoksi tärkeästä päivästä, oli se sitten kännykällä tai kameralla. Kuvat ovat toivottavasti ikuisia muistoja eri kohdista tansseja: sisääntulosta, eri tansseista, kaverikuvia, yksittäiskuvia mekosta ja kampauksesta jne.

- Selvitä koulusi perinteet/käytännöt: kaikissa kouluissa tanssitaan erilailla eri tansseja, tämä tulee selväksi tanssiharjoituksissa. On mieltärauhoittavaa kuitenkin tietää mitä tansseja tanssitte, milloin harjoitukset alkaa, mikä on juhlan kulku, montako näytöstä ja kenelle, aikataulut, musiikki, mahdollinen illallinen, jatkot, onko omatanssia, ketkä hoitaa tanssipaikan koristelun, onko kutsuttujen katsojien määrää rajoitettu, mille aikataululle varaat kampauksen jne.

- Älä ota liikaa stressiä ja paineita wanhoista: se tulee ja menee lukiossa - edessä ja takana on monia muitakin hienoja juhlia ja tapahtumia. Ratkaisu löytyy kyllä kaikkiin ongelmiin, kunhan pysyt rauhallisena ja avoimena, sekä pyydät rohkeasti apua kun sille on tarvetta. Wanhat ei välttämättä ole sinulle lukion kohokohta, mutta kehotan silti ottamaan rennosti ilon irti tansseista ja kuitenkin osallistumaan - tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus elämässä :)


Tässä siis olisi 12 vinkkiä wanhat tanssiville, jotka jokaisen pitäisi saada kuulla/tietää ennen tansseja. 

Toivottavasti näistä oli hyötyä tuleville tanssijoille ja lisäähän voi aina kysyä, sillä tanssit ovat mullakin hyvin tuoreessa muistissa 9 kuukauden päässä. Näitä vinkkejä oli hauska kerätä muistellen omia tansseja ja niitä edeltävää aikaa! 

Blogini tämän hetken suosituin postaus: Wanhojen viikko

5 kommenttia:

 1. Et arvaakkaan miten hyvään saumaan tää tuli! Mua pyydettiin yllättäen wanhoihin ja olen viime helmikuusta asti sanonut etten tulisi tanssimaan oman mielentilani takia, en kumminkaan kehdannut kieltäytyä! :D Joten nyt sitten tanssitaan, ja en ole kyseisille wanhoille uhrannut ajatustakaan, ja sain kamalan stressiaallon. :P
  Tää postaus oli siis superhyödyllinen! Kiitos! :)

  VastaaPoista
 2. Tää oli ihana fiilistely viime vuoteen mulle. Wanhat oli itselleni tosi ihana kokemus pieniä vastoinkäynisiä lukuunottamatta. Jos joku lukee näitö kommentteja ja on epävarma kannattaako tanssia, minä suosittelen tanssimista! :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä vinkkejä!! Oon samaa mieltä erityisesti siitä, että ei kannata liikaa stressata! Mua jännitti omat tanssit pari vuotta sitten (onko siitä oikeasti niin kauan??) erityisen paljon, koska edellisen syksyn ja vähän vielä tammikuun puolellakin jouduin kävelemään keppien kanssa ja mun polvi leikattiin silloin joulukuun alussa. Itse tanssien harjoittelu jäi hirmu vähälle siis mun osalta, mutta kaikki meni kuitenkin superhyvin, mulla oli ihana mekko ja pari ja niin hauskaa! <3

  http://kiiainnanmaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. Hyviä vinkkejä! Näitä todellakin tarvitsee :) Olen miettinyt montaa eri asiaa näihin liittyen ja nyt sain vastauksen kaikista tärkeimpiin.

  vinsuki.blogspot.com

  VastaaPoista